Pasar al contenido principal

Començament de curs

inici de curs
Educació

Ha començat un nou curs i com els últims anys, ningú està content.

L'única notícia positiva és l'avançament de la data d'inici de curs. Una reivindicació llargament esperada per les famílies. Aquest inici de curs a primer de més, facilita la conciliació i ajuda als menors a situar-se ja en el curs i a focalitzar-se en el treball.

Però existeixen altres queixes: la implantació de la LOMLOE està generant un caos, que no s'havia vist en altres lleis d'educació anteriors.
El desconeixement del currículum que s'ha d'implementar genera gran part de la problemàtica amb la qual els docents es troben en començar el curs.
Les adaptacions que s'hauran de realitzar seran llargues en el temps (tres anys) i complicades per als docents, per a nens i nenes i per a les administracions.
El nou sistema d'avaluar a l'alumne per competències és complex i complicat, un repte més per a complicar la vida als mestres i tampoc és bo per als alumnes.

La formació de qualitat cada vegada més està mal vista, "no és possible aconseguir consensos educatius" (Luri Dixit). Per això, l'educació divaga entre teories d'implantació d'una llei d'educació que no feia cap falta.

I segueix la tensió entre escola pública i concertada. Hi ha famílies que no poden triar escola perquè es veuen dirigits sense defensa possible a una escola que no volen i que no han triat.
No estem millor no, anem a pitjor.